Training Omgaan met mensen met psychische klachten en lichte verstandelijke beperkingen

Naast directe trauma opvang en bedrijfsmaatschappelijk werk, is het geven van trainingen een belangrijke activiteit van Emergenz. Emergenz. geeft zowel basistrainingen als trainingen op maat. Bij specifieke behoeften van een opdrachtgever kan Emergenz. altijd een aangepast trainingstraject aanbieden.

Omgaan met psychische klachten en licht verstandelijke beperkingen
Psychische klachten of beperkingen zijn vaak lastig te herkennen. Wanneer een medewerker geconfronteerd wordt met een klant of cliënt met psychische klachten of een verstandelijke beperking, dan dient hij voorbereidt te zijn om professioneel met deze klant of cliënt om te kunnen gaan.
Tijdens deze training maken we de deelnemers wegwijs in het spinnenweb van de psyche van de mens en zullen we stilstaan bij de meest voorkomende stoornissen en kenmerken. U bent geen psycholoog, en het is niet aan ons om te labelen, maar u leert bepaalde kenmerken beter herkennen, zodat u beter leert omgaan met mensen met psychische klachten of lichte verstandelijke beperkingen.

Opbouw van de training
Elke training van Emergenz. bevat een evenwichtige mix van theorie en praktijk voor het overbrengen en verankeren van kennis. In het praktijkgedeelte staat de eigen houding en het gedrag van de cursist steeds centraal.

Inhoud van de training
Wat zijn psychische klachten en stoornissen? Wanneer hebt u met willekeurige agressie te maken? Hoe herkent u klanten met een licht verstandelijke beperking? Hoe gaat u daar mee om? Wat doet u als een gesprek escaleert? Wat zijn de factoren dat iemand wel/ geen psychische klachten, stoornissen of licht verstandelijke beperking heeft? Verder gaat de training in op psychische en fysieke reacties tijdens een ‘moeizaam’ gesprek of escalerende situatie bij deze doelgroep en op gesprekstechnieken om met deze doelgroep om te gaan;

Resultaat van de training
De deelnemer heeft inzicht in het proces en de gedachtegang van mensen met psychische klachten of stoornissen. Deelnemers hebben inzicht gekregen in het eigen functioneren als medewerker en ze zijn in staat de-escalerende gesprekstechnieken toe te passen.

Meer informatie
Geïnteresseerd in de training ‘Omgaan met mensen met psychische klachten of licht verstandelijke beperkingen’? Neem vrijblijvend contact op met Emergenz. om de mogelijkheden te bespreken.

Daarom Trainingen.

  • In-company trainingen met open inschrijving
  • Gericht op trainen van eigen houding en gedrag
  • Workshops
  • Kleine groepen
  • Betere communicatie
[caldera_form id="CF5b1e8d0635936"]

[caldera_form id=”CF5b1e8d0635936″]

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken