Training Omgaan met mensen met psychische klachten en verslaving

Naast directe trauma opvang en bedrijfsmaatschappelijk werk, is het geven van trainingen een belangrijke activiteit van Emergenz. Emergenz. geeft zowel basistrainingen als trainingen op maat. Bij specifieke behoeften van een opdrachtgever kan Emergenz. altijd een aangepast trainingstraject aanbieden.

Omgaan met psychische klachten en verslaving
Mensen met psychische klachten en/of een verslaving, kunnen onverwachte reacties vertonen. Vaak is het niet direct duidelijk dat een dergelijke reactie ingegeven wordt door een psychisch probleem of door een verslaving. De cursus ‘Omgaan met mensen met psychische klachten en verslaving’ leert medewerkers om psychische klachten en verslaving beter te herkennen. Ook leren cursisten effectiever met deze mensen om te gaan,

Opbouw van de training Omgaan met psychische klachten en verslaving
Elke training van Emergenz. bevat een evenwichtige mix van theorie en praktijk voor het overbrengen en verankeren van kennis. In het praktijkgedeelte staat de eigen houding en het gedrag van de cursist steeds centraal.

Inhoud van de training Omgaan met psychische klachten en verslaving
Tijdens deze module maken we de deelnemers wegwijs in het spinnenweb van de psyche van de mens en zullen we stil staan bij de meest voorkomende stoornissen en kenmerken van verslavingen. Aan bod komen onder meer: Wat zijn psychische klachten en stoornissen? Wat zijn de kenmerken van iemand met een verslavingsproblematiek? Wanneer heeft u met willekeurige agressie te maken? Hoe gaat u daar mee om? Wat doet u als een gesprek escaleert? Wat zijn mogelijke psychische en fysieke reacties tijdens een ‘moeizaam’ gesprek of escalerende situatie?

Resultaat van de training Omgaan met psychische klachten en verslaving
De deelnemer heeft inzicht in het denkproces van mensen met psychische klachten of stoornissen. Bij deze training wordt specifiek stilgestaan bij mensen met een verslavingsproblematiek. De cursist kan na de training mensen met deze beperking herkennen en hij is in staat om effectief te communiceren met deze mensen.

Meer informatie
Geïnteresseerd in de training ‘Omgaan met mensen met psychische klachten en verslaving’?
Neem vrijblijvend contact op met Emergenz. om de mogelijkheden te bespreken.

Daarom Trainingen.

  • In-company trainingen met open inschrijving
  • Gericht op trainen van eigen houding en gedrag
  • Workshops
  • Kleine groepen
  • Betere communicatie
[caldera_form id="CF5b1e8d0635936"]

[caldera_form id=”CF5b1e8d0635936″]

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken