| Home | Nieuws | Over ons | Werkwijze | Contact  
| Vergoedingen  |  Referenties  | Aanmelden Nieuwsbrief    
 
Directe opvang nodig?
Bel de alarmlijn!
  0800 777 44 44 
Hulpverlening bij conflict
Psycho educatie na plotseling overlijden van collega
Onze bedrijfsmaatschappelijk medewerkers staan voor u klaar
 
 
U bent nu hier: Home > Nieuws van emerge...

Nieuws van Emergenz.: hulpverlening, bedrijfsmaatschappelijk werk, vertrouwenspersoon, trainingen, management coaching


Lees hier het allerlaatste nieuws van Emergenz.
 
   Laatste nieuws van Emergenz.
Wil je up to date blijven van het laatste nieuws van Emergenz.? Volg ons dan op social media
 Lees meer

Geluk en vakantie, er is een verband
Er is een verband tussen geluk en vakantie. Vooral het boeken van een reis geeft mensen een geluksgevoel, maar dat geeft het kopen van modespullen of boeken trouwens ook. Toch meet het CBS jaar na jaar dat 9 van de 10 Nederlanders ook over de rest van hun leven erg gelukkig zijn. En daarbij zijn mensen met een baan of zelfstandigen zelfs het gelukkigst over hun dagelijkse bezigheden!
 Lees meer

Wat stress doet in ons lichaam
De meeste mensen kennen stress als een ongezonde factor in ons huidige dagelijkse leven. Er zitten echter meer kanten aan stress. Zo kan stress soms ook heel nuttig zijn. In de mooie MAX Masterclass over stress van hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder kwamen alle aspecten aan bod. In dit nieuwsartikel vatten wij de inhoud voor u samen. Daarnaast geven wij tips om de negatieve gevolgen van chronische stress en traumatische ervaringen te beperken voor medewerkers in uw bedrijf of organisatie.
 Lees meer

Impact van de AVG op ons werk
Vanaf 25 mei 2018 treedt de algemene verordening gegevensbescherming (AVG) in werking. Deze Europese wetgeving regelt de privacy van personen en heeft ook impact op het werk van Emergenz, de personen die we begeleiden en de bedrijven waarmee we samenwerken. We zetten hier de algemene gevolgen voor je op een rijtje.
 Lees meer

Bespreek het met de vertrouwenspersoon!
Steeds meer bedrijven, verenigingen en organisaties zorgen dat ze een vertrouwenspersoon hebben, om een veilig klimaat te waarborgen. Daarmee besparen ze op de kosten van ziekteverzuim door ongewenst gedrag op de werkvloer.
 Lees meer

Maatschappelijke discussie grensoverschrijdend gedrag en vertrouwenspersonen
De publiekelijke discussie in de media rondom grensoverschrijdend gedrag is de afgelopen weken volop in het nieuws. Naast alle slachtoffers die, soms na jaren, vertellen over hun ervaringen en wat dat tot de dag van vandaag met hen doet, komen ook steeds meer mensen aan het woord die een kritische noot plaatsen bij de wijze waarop de vermeende dadergegevens openbaar gemaakt worden. Vaak met alle gevolgen van dien.
 Lees meer

Iedereen heeft een identiteit
Een identiteit: iedereen heeft er een. Het is hoe je jezelf beschrijft. Veel Nederlanders staan lang niet elke dag stil bij hun identiteit, maar dat geldt zeker niet voor iedereen. Wat nou als jouw huidskleur niet wit is? Of wanneer jouw identiteit bijvoorbeeld verbonden is met jouw gender, geaardheid, eigen stijl of uiterlijk?
 Lees meer

Emergenz breidt uit!
Met veel plezier kondigen wij aan dat wij vanaf september 2017 in veel regio’s een bredere en betere dekking kunnen aanbieden. De afgelopen maanden hebben wij namelijk nieuwe consulenten en medewerkers gezocht en gevonden.
 Lees meer

Werkdruk op de lange termijn
Weer aan de slag na de vakantie? Dan is het van belang dat werkgever én werknemer samen de werkdruk op de lange termijn acceptabel houden.
 Lees meer

Ontspannen terug van vakantie
Na alle drukte vlak voor de vakantie is het heerlijk om even te ontspannen. Maar als je voor vertrek al last had van te hoge werkdruk, dan kun je aan het begin van de vakantie zo maar ziek worden. ‘Leisure sickness’ ofwel het omgekeerde Kortjakje-syndroom noemde Ad Vingerhoets van de Universiteit van Tilburg het ooit.
 Lees meer

En toen waren er nog twee…
Tijdens de zomer lopen veel afdelingen leeg. Soms is het dan juist lekker rustig. soms is het werk amper af te krijgen met de thuisblijvers. hoe ga je dan om met de torenhoge werkdruk?
 Lees meer

3 tips om zonder stress met vakantie te gaan
Dit jaar zijn we in Nederland weer van plan om langer op vakantie te gaan. Die ruimte is er eindelijk weer, nu de crisis grotendeels voorbij is. Je zou denken dat we daar met zijn allen meer uitgerust van raken, maar dat blijkt niet zo te zijn. Zeker als vakanties langer worden, loopt de werkdruk voor en na de vakantie op.
 Lees meer

Agressie op de werkvloer: woningbouw
Bij agressie op het werk denk je al snel aan tankstations, hulpdiensten en winkelmedewerkers. Het is maar weinig bekend dat juist in de woningbouw veel agressie tegen medewerkers is. Of tegen de door de corporatie ingehuurde loodgieter of elektricien. Mensen die normaal gesproken niet worden voorbereid op omgaan met agressie. En dit neemt alleen maar toe.
 Lees meer

Gedrag op de werkvloer dat erger is dan pesten
Psycholoog Dr. Jeremy Dean beschrijft onderzoek naar gedrag dat schadelijker is voor de mentale en fysieke gezondheid van mensen dan pesten.
 Lees meer

Meer behoefte aan agressietrainingen
In mei en juni zien wij een opvallende toename van aanvragen voor agressiepreventie en nazorg. Hoe komt dat?
 Lees meer

Schuldproblematiek sterk in opmars op de werkvloer
Werknemers met schulden: veel werkgevers vinden dat het hun probleem niet is. Tot zo’n medewerker niet meer aan werken toekomt en schuldeisers beslag laten leggen op het loon. Dan blijkt dat tijdig ingrijpen veel ellende en kosten had kunnen voorkomen.
 Lees meer

Stress begint steeds vroeger
Stress is de belangrijkste oorzaak voor verzuim bij werknemers. Stressklachten komen op steeds jongere leeftijd voor. Afgelopen jaar had 33 procent van het langdurig verzuim te maken met stress, vooral onder 25- tot 34-jarigen.
 Lees meer

Verveling is een arbeidsrisico
Een te hoge werkdruk leidt tot minder bevlogen en betrokken medewerkers. En tot stress. Dat dit een groeiend probleem is, is alom bekend. Minder mensen zijn op de hoogte van de problematiek rondom een te lage werkdruk. Toch leidt te weinig (uitdagend) werk tot vergelijkbare ongewenste effecten. ‘Verveling is een arbeidsrisico.’
 Lees meer

Hoe voorkom je grijs verzuim?
Een werknemer zit niet goed in zijn vel. Daardoor doet hij zijn werk niet goed. Hij meldt zich ziek want hij voelt zich ziek. Maar hij is niet ziek. Hoe voorkom je dit grijze verzuim?
 Lees meer

Versterk duurzame inzetbaarheid met 'kruispuntgesprekken'
In 80 procent van de cao’s staan afspraken om duurzame inzetbaarheid te stimuleren. Daarmee is het laaghangende fruit grotendeels geplukt. Maar er is volgens Hans van der Steen van werkgeversvereniging AWVN vooral ander gedrag nodig om duurzaam inzetbaarheidsbeleid om te zetten in duurzaam meedoen; ander gedrag van werkgevers, van leidinggevenden en van medewerkers. Het 'kruispuntgesprek' kan daarbij een goede rol spelen.
 Lees meer


 
               
Direct contact met Emergenz. B.V.    040-2350131    Nieuws   
Luchthavenweg 81 -146a   040-2350705   Vacature   
5657 EA Eindhoven   info@emergenz.nl   Downloads  
Nederland   contactformulier   Onze cases   
                


 

© 2014 Emergenz.    Powered by Truestars CMS    Privacyverklaring  |  Cookie Statement  |  Disclaimer  |  Sitemap  |  Links Traumaopvang Nederland is een 
onderdeel van Emergenz.